Hjem » utdanning » Forskjellen mellom forretning og yrke (med tabell)

Forskjellen mellom forretning og yrke (med tabell)

Business vs Profession

Mange mennesker har ikke en klar forståelse av virksomhet og yrke. De tenker at begge begrepene er de samme. Det er de imidlertid ikke.

De nøkkelforskjell mellom virksomhet og yrke ligger i det faktum at virksomheten ikke krever at en person har en spesifikk kvalifikasjon. På den annen side krever yrke at du er dyktig i din nisje og har en sertifisering i det.

Virksomhet er generelt opptatt av kjøp og salg av artikler. I et yrke er du pålagt å tilby tjenester gjennom dine ferdigheter.

Hovedmålet med en bedrift er å tjene penger. Hver person har sin egen taktikk for å tjene betydelig fortjeneste i bransjen.

I yrket har man som mål å tilby førsteklasses tjenester til selskapet. De må være eksperter på det aktuelle feltet for å kunne gjøre det.

Ettersom virksomheten er opptatt av kjøp og salg, krever det ikke noe sertifikat eller en grad fra en person.

Det som betyr noe er at hvis du kan øke fortjenesten, gjør bedriften det.

Imidlertid krever yrke at du er kvalifisert innen ditt felt, siden du vil tilby tjenester på grunnlag av dine kvalifikasjoner.


 

Sammenligningstabell mellom virksomhet og yrke (i tabellform)

Parameter for sammenligningVirksomhetYrke
DefinisjonDet er en type økonomisk aktivitet der en person produserer og selger artikler med det eneste formål å tjene penger.Et yrke er opptatt av å tilby tjenester som krever at en person har en viss kvalifikasjon i en bestemt nisje for å lykkes med det.
HensiktHovedmålet her er å tjene penger.I yrke er formålet å tilby tjenester.
KvalifikasjonIngen kvalifikasjoner kreves. Du må bare produsere, kjøpe og selge varer for å tjene.Kvalifisering er nødvendig. Det er obligatorisk at du har ekspertise i det området du tilbyr tjenestene dine i.
Involvering av risikoRisikofaktoren er ganske høy her.Det er nesten ingen risikofaktor.
AnnonseBedrifter bruker annonser for å øke salget.Annonsering er ikke tillatt på grunn av den profesjonelle atferdskoden.

 

Hva er Business?

Virksomhet er en økonomisk aktivitet der en person tjener fortjeneste ved å lage eller kjøpe og selge varene og artiklene til kundene.

Hovedformålet med det er å tjene penger.

En bedrift betyr ikke at det er et selskap eller en organisasjon. Det kan omfatte hvem som helst fra en street hawker til en skoprodusent.

Hovedårsaken til at folk vurderer å gjøre forretninger er å tjene penger.

Det er imidlertid veldig viktig å kjenne kundenes behov og handle deretter for å øke salget.

I virksomheten er du ansvarlig for å levere varer og tjenester til kundene dine. Det er avgjørende at man tar hensyn til kvaliteten på produktene deres.

Du vil være i stand til å bygge et godt forhold til kundene dine på denne måten.

For å vite hvor effektiv en virksomhet er, kan du alltid vurdere å sjekke fortjenesten. Profitt lar deg se om du gjør noe godt eller ikke.

Virksomhet innebærer mye risikotaking.

Det er nesten ingen måte å forutse ting i virksomheten. Noen ganger kan ting fungere slik du vil at de skal være, noen ganger vil det ikke.

Forretningsmøte pågår
 

Hva er yrke?

Et yrke er en økonomisk aktivitet som krever at en person er dyktig innen et bestemt område for å kunne tilby førsteklasses tjenester til publikum.

Fagpersoner får sin ekspertise fra å gjennomgå en ganske langvarig opplæring der de blir dyktige til å utføre et bestemt sett med oppgaver.

Det krever mye formell læring og erfaring på jobben for å bli kompetent i en bestemt nisje.

Noen av eksemplene på fagpersoner er leger, ingeniører, piloter, arkitekter, etc.

Man kan bare kalles en profesjonell etter å ha fått en sertifisering fra deres respektive høyskole eller universitet.

Fagpersoner er pålagt å arbeide under noen retningslinjer som er definert av deres profesjonelle organer. Formålet med et yrke er å tilby tjenestene til folket.

Til gjengjeld krever fagpersoner et beløp som de tjener. I motsetning til enhver bedrift kan man ikke begynne å utøve et yrke over natten.

Det krever at man er medlem av det respektive profesjonelle organet, som gir dem en sertifisering som sikrer at de kan tilby sine tjenester til publikum.

Typer yrke

Hovedforskjellene mellom virksomhet og yrke

 1. En virksomhet er en slags økonomisk aktivitet der fortjeneste oppnås ved å lage eller kjøpe og selge visse varer til kundene.
  Imidlertid må man i yrket være dyktig og spesialisert innen et bestemt felt for å kunne tilby sine tjenester til publikum.
 2. Hovedformålet med virksomheten er å tjene penger. Å forstå kundenes behov og handle i samsvar med dette vil øke salget.
  I yrke er målet å tilby tjenester som en profesjonell tar kompensasjon for, dvs. noe gebyr.
 3. En bedrift kan opprettes når som helst. Hva alt det krever er handlingen fra gründeren. Imidlertid fungerer et yrke bare hvis du er medlem av et bestemt profesjonelt organ og har sertifikatet for å praktisere din ekspertise.
 4. Hvem som helst kan starte en bedrift. Det er ingen spesielle utdanningskriterier for å være kvalifisert for det.
  I et yrke må du imidlertid gjennomgå langvarig opplæring før du begynner å tilby tjenestene dine.
 5. Annonser kan gjøres av en bedrift for å øke salget. I yrke kan du ikke annonsere på grunn av den profesjonelle atferdskoden.
ANBEFALT  Forskjellen mellom stipend og stipend (med tabell)

 

Ofte stilte spørsmål (FAQ) om virksomhet og yrke

 1. Hva er målene med virksomheten?

  Virksomhet er noe som kommer under privat sektor. Det eies av en person eller en gruppe personer. Målene for virksomheten er: å sikre selskapets lønnsomhet og vekst, noe som ytterligere vil sikre selskapets stabilitet.

  Alt dette vil forbedre effektiviteten i selskapet kan selskapet overleve mer tid i markedet.

 2. Hva er de 4 viktigste forretningsmålene?

  De fire viktigste forretningsmålene er Profit Maximization, Survival, Profit Tilfredsstillende og Salgsvekst. De sikrer lønnsomheten i selskapet.

  For å sikre selskapets vekst.

  For å sikre selskapets stabilitet. For å sikre selskapets fremtidige overlevelse.

 3. Er virksomheten en okkupasjon?

  Fra eiers synspunkt er ikke virksomhet en okkupasjon.

  Men sett fra synspunktet til en person som jobber under en sjef i en virksomhet, er han ikke en forretningsmann, snarere er han en vanlig lønnet arbeidstaker.

  Dermed er forretning en yrke for arbeideren, men for eieren er den ikke en okkupasjon.

 4. Er det å være student betyr yrke?

  En student er ikke et yrke. Snarere er det en okkupasjon ettersom studenten bidrar sitt til landets økonomi ved å studere og gi noe tilbake til samfunnet i den kommende fremtiden.

  Studenten er heller ikke klassifisert for mange av de økonomiske fordelene.

 5. Hva er lederyrket?

  Ledelsesyrke er et begrep som brukes for høyskolene og byråene som handelshøyskoler og konsulentfirmaer.

  Denne typen yrker inkluderer riktig styring av ressursene helt fra bunnen av til slutten av et bestemt prosjekt.

 6. Hva er den profesjonelle oppførselen?

  Profesjonell atferd er den typen atferd som forventes av arbeidstakerne på arbeidsplassen der de jobber.

  Dette inkluderer manerer og etiketter de viser mot sine kamerater og deres sjefer. God profesjonell oppførsel sørger for fred og harmoni blant arbeiderne samt ledelsen i selskapet.

 7. Hva er eksempler på fagpersoner?

  Profesjonelle arbeidere er til stede på nesten alle felt. Enten det er å undervise på en skole eller en høyskole, jobbe i en stor bedrift, jobbe i salgsteamet, operasjonsteamet, bli en HR i selskapet, servere i en restaurant eller et hotell, alle disse tingene kommer under profesjonelle eksempler.


 

Konklusjon

Virksomheten og yrket kommer begge under økonomisk virksomhet. Hovedforskjellen er at i virksomheten er du ikke pålagt å ha en viss kvalifikasjon for å komme i gang.

I et yrke må du imidlertid være dyktig i å tilby tjenestene dine til publikum. En bedrift kan startes når som helst.

Men det samme kan ikke sies for yrket. I yrke må du gjennomgå en langvarig form for opplæring slik at du kan være ekspert på en bestemt nisje.

Senere, ved å bruke denne ekspertisen, kan du begynne å tjene penger.


 

Word Cloud for forskjellen mellom forretning og yrke

Følgende er en samling av de mest brukte begrepene i denne artikkelen på Virksomhet og yrke. Dette bør hjelpe deg med å huske relaterte termer som brukes i denne artikkelen på et senere tidspunkt for deg.

Word Cloud for Virksomhet og yrke

 

Referanser

 1. https://eric.ed.gov/?id=ED478127
 2. https://heinonline.org/hol-cgi-bin/get_pdf.cgi?handle=hein.journals/umem18&section=12
 3. https://books.google.com/books?hl=en&lr=&id=i7kBCs7q7CgC&oi=fnd&pg=PR2&dq=Business+and+Profession&ots=Y8Pxl0gUyI&sig=nSc4UataSJeFfWjRDyZvJeBFFVs

20 tanker om “Difference Between Business and Profession (With Table)”

 1. Jeg er i medieyrket og hovedvirksomheten kommer fra annonser og sponsede avtaler. Jeg var innom for å fortelle deg at jeg setter pris på arbeidet ditt.

 2. Hvis du spør meg, er forretning det en butikkeier også gjør ved å selge varer i bytte for penger. Et yrke er mer som en jobb, for eksempel en revisor.

  • riktig, men viktig poeng å merke seg her er at en CA også kan åpne en virksomhet. Så virksomhet er generisk i naturen og yrke er spesifikk i naturen.

  • Det enkle og greie svaret er en forretningsmann. Men virksomheten har mer risiko enn jobb. Avkastningen er imidlertid flere ganger enn av jobb og kan lett gjenopprette tapene hvis det er noen i en virksomhet.

 3. Når virksomheten ikke fungerer, tenker folk på å gjøre en jobb, og hvis jobben suger, tenker de å starte egen virksomhet.

 4. Hei! wordpress-434761-1362451.cloudwaysapps.com

  For meg er det å komme inn i egen virksomhet så mye bedre enn å være i jobb

 5. Hei Piyush,

  Jeg er på vei til å gjøre forretninger og følger også lidenskapen min som bygger kurs på å kjøre motorsykler.
  Ønsk meg lykke til!!

 6. Så det jeg får ut av det, og det jeg alltid har trodd er at yrke kan være et hvilket som helst arbeidsfelt, mens et yrke kan bli virksomhet når vi har egne kunder. På den annen side viser et yrke seg typisk å være en jobb.

Kommentarer er stengt.